OM OSS

Vår passion är den goda naturliga maten


vår ostproduktion bygger på kvalité och smak


På Soldattorpets Mejeri i Hyby tillverkas ostar på ett naturligt sätt och förhand, på mjölk från en närliggande gård med välmåede kor som föds upp på den skånska myllan. Korna har tillgång till fri utevistelse året runt. Resultatet av detta blir våra fina, unika ostar med en smak och karaktär som är speciell för vårt Mejeri. Kvalitén på våra produkter har gett oss flera utmärkelse som Nordens Ost och priser i SM och VM.


Passionen för den goda naturliga maten och intresset för mathantverk gjorde att Maria, grundare och ägare av Soldattorpets Mejeri, tog steget ifrån Säljare till Mejerska.

Efter utbildning och praktik i Jämtland och med hjälp av fransk expertis startade Maria sitt mejeri våren 2010 i Hyby, ca 2 mil öster om Malmö. Maria tillsammans med sin man Carlos har hela tiden arbetat med att utveckla verksamheten och bygga sitt varumärke vilket har generat flera utmärkelser och ett gott renomé på marknaden, hos samarbetspartners och kunder. 


Försäljningen sker till utvalda ost- och delikatessbutiker, restauranger, gårdsbutiker och via Reko-ringar. Vilka återförsäljarna är finner ni under fliken Återförsäljare. 

Soldattorpets Mejeri arrangerar också ostprovningar och andra event.