OM OSS

Vår passion är den goda naturliga maten


vår ostproduktion bygger på kvalité och smak


På Soldattorpets Mejeri i Hyby tillverkas ostar på ett naturligt sätt och förhand, på mjölk från grannens kor som föds upp på den skånska myllan, alldeles runt knuten. Resultatet av detta blir våra fina, unika ostar med en smak och karaktär som är speciell för Hyby. Kvalitén på våra produkter har gett oss flera utmärkelse som Nordens Ost och priser i SM för mathantverk.


Passionen för den goda naturliga maten och intresset för mathantverk gjorde att Maria, grundare och ägare av Soldattorpets Mejeri, tog steget ifrån Säljare till Mejerska.

Efter utbildning och praktik i Jämtland och med hjälp av fransk expertis startade Maria sitt mejeri våren 2010 i Hyby, ca 2 mil öster om Malmö. Maria har hela tiden arbetat med att utveckla verksamheten och bygga sitt varumärke, vilket har generat flera utmärkelser och ett gott renomé på marknaden, hos samarbetspartners och kunder. Till sin hjälp har hon sin man Carlos.


Försäljningen sker i den egna butiken på gården och i utvalda ost- och delikatessbutiker samt till de bästa restaurangerna runt om i Sverige och till Danmark via olika distributörer som Bondens Skafferi, Möllans Ost, Grönsakshallen Sorunda med flera. Soldattorpets Mejeri arrangerar också ostprovningar och andra event.


Adress

Soldattorpets Mejeri

Hyby Grindväg 310-40

233 75 Klågerup


För mer information

Maria Tuvesson-Lindgren

Tel: 0708-41 46 23

E-post: info@soldattorpetsmejeri.se


Öppettider i butiken

Läs mer under fliken AKTUELLT


Följ oss